top of page

Coneix-nos

Captura de pantalla 2022-05-27 a las 16.58.55.png

Hola, us donem la benvinguda a El Platillo. Som la Rosa i l’Elena, germanes, pertanyents a una família de gran tradició gastronòmica. Des de petites hem viscut a casa l’afició a la cuina i al menjar sa.

 

Un dels records d’infància més entranyable és l’hort de la nostra àvia italiana, que elaborava la pasta fresca meravellosament, on es barrejaven les aromes de l’alfàbrega i de la sàlvia plantades al costat dels tomàquets.

 

A casa nostra tot se celebrava al voltant d’una taula. Primer a casa dels avis i després al restaurant que els nostres pares varen obrir al carrer Bertrand i Serra, el Florián, molt famós als anys 80 i 90 de la Barcelona olímpica. La nostra mare fou la primera dona del país en aconseguir una estrella Michelin.

 

Els crítics gastronòmics de l’época el van lloar molt per la cuina de mercat i al seu recinte es produïen reunions i tertúlies de tot Barcelona. A nosaltres, que vivíem al pis de dalt, ens encantava baixar a ajudar i a conèixer persones interessants.

 

Així va transcòrrer la nostra infància i adolescència al voltant de la cuina i viatjant amb els pares per descobrir restaurants i receptes noves. Ens fixàvem en els condiments, les vaixelles, les “mise en place”. Ens encantàven les fires gastronòmiques i els productes nous que allà trobàvem. 

 

Els estius en família a l’Empordà també varen influir molt en la nostra formació culinaria.

 

Amb tot aquest bagatge continuem la vocació familiar.

______

La cuina d'un país és

el seu paisatje posat

a la cassola.

JOSEP PLA

______

Captura de pantalla 2022-05-27 a las 16.58.22.png
PHOTO-2022-04-20-19-45-35 2.jpg

______

Som el que

hem menjat.

 

JOSEP PLA

______

 

Quin es l'origen de El Platillo ?

Neix de la idea de la nostra mare d’oferir els millors productes de pagès de l’Empordà.

El projecte de L’Illa era perfecte per a això, volien crear una zona de restauració amb botigues d’aliments especials, El Rebost, igual que funcionava a d’altres centres comercials de la resta d’Europa. Al 1994 es va inaugurar L’Illa i també

El Platillo.

Durant aquests anys hem anat evolucionant amb L’Illa adaptant-nos a les necessitats dels nostres clients i avui, a més dels productes gourmet, fem cuina de temporada, feta al dia, per emportar i enviar.

Si vols alguna cosa, sempre pots encarregar-ho i si és de temporada ho tindràs. La nostra base de cuina són matèries primeres naturals amb cocció sana, sense conservants i sense additius.

Adaptem receptes italianes, catalanes i en general cuina mediterrànea que és la que més ens agrada a nosaltres.

A la venda de productes destaquem la pasta, els olis especials, els pebres, les salses i en époques festives, “panettones" i "colombes”. 

Si no vols emportar-te les receptes disposem d’una petita barra on pots pendre un aperitiu o el menú del dia a l’hora de dinar.

PHOTO-2022-04-20-19-46-18 2.jpg

Per què el nom El Platillo?

El nom d' El Platillo sorgeix de la nostra admiració per l’obra literaria i periodística de Josep Pla qui va situar la cuina catalana al món de la cultura gastronómica fent de cronista de la cuina familiar dels plats casolans de l’época. Pla en el llibre “El que hem menjat” anomena un capítol El Platillo. 

Què és un Platillo?

Un platillo té difícil definició i és motiu de controvèrsia, i no és un plat petit. Combina diferents ingredients animals i vegetals tallats a trossos petits.

Avui dia el concepte ha evolucionat i aquests plats s'elaboren com a plat principal, però amb la tendència de "slow food", genuïna, de temporada, sense pressa, casolana i amb amor.

Amb aquest concepte Enric Satué, famós dissenyador gràfic, Premi Nacional de Disseny 1988, va crear la marca i el logotip d' El Platillo, recreant els estris i eines de cuinar de l'època, a imatge d'una cuina tradicional que es podia trobar en una masia catalana .

RESPIRA.png

Nosaltres estimem aquest dibuix que perdurarà sempre al nostre local, ja que ens recorda el que volem fer a la cuina.

 

bottom of page